top of page
  • pgtblog

Международен ден на търпението

Днес бяха връчени грамоти и плакети от Националния конкурс „Най – усмихнат клас на България“. Той се организира от сдружение „Усмивка“, гр. Бургас с подкрепата на община Бургас. Днешната дата за провеждане на събитието не е избрана произволно, а точно обратното. Няма по-удачен момент от Международния ден на търпението, защото една от темите тази година беше „Как се справяме с агресията в училище“. В изложенията на учениците от всички класове ключът за справяне с агресията в училище се крие именно в търпението. Победители в категорията най-усмихнати гимназисти първо място заеха 8-ми А и 8-ми Б клас, трето място за 9-ти Б и 11–ти Б , а в категорията най- усмихнати абитуриенти първото място грабнаха 12–ти Б клас.


Ние, учениците, участвали в конкурса, благодарим на г-н Михаил Михайлов за професионалните фотографии и отдадеността и търпението на класните ръководители Албена Попова, Полина Кирева, Анна Харалампиева, Георги Лобутов и Оля Георгиева, чрез които успяхме да преборим 1076 участници в конкурса!


Инициативите по повод Международния ден на търпението не приключиха до тук. В началото на учебните часове се проведе и кратка беседа, свързана с необходимостта да се разбираме, да приемаме различните, да се изслушваме, да уважаваме мнението на другите и да бъдем търпеливи, защото това е важна част от нашите социални умения.


Учениците от Професионална гимназия по туризъм се обединиха под мотото: „Да бъдем търпеливи, не за ден, а всеки ден!“


А учениците от ученическия съвет споделиха, че градината на търпението ежедневно трябва да се полива с разбирателство, доброта, уважение, толерантност и щипка любов.



81 views
bottom of page