top of page
  • pgtblog

Най-усмихнат клас


Ученици от Професионална гимназия по туризъм се включиха в Националния конкурс на тема: „Най-усмихнатият клас на България 2022 – умни, творящи, можещи“. Възпитаниците на гимназията участват в две категории: „Най-усмихнати гимназисти“ от 8-ми до 11-ти клас и „Най-усмихнати абитуриенти“. “Най-усмихнат клас на България” е безспорно най-големият конкурс за усмивки в страната!


В категория „Най-усмихнати абитуриенти“ се борят 12 б клас, а в категория „Най-усмихнати гимназисти“ - 8 а, 8 б, 8 в и 9 б клас.


Ето и визитните картички на нашите участници:


Ние сме 12 б клас с класен ръководител Албена Попова и сме ученици от ПГ по туризъм - Самоков обл. Софийска. Участваме в VI-та категория – „Най-усмихнати абитуриенти“.

Нашите резултати в училище постигаме с много усмивки, позитивизъм и огромно желание за покоряване на нови върхове.

Ние танцуваме, рисуваме, участваме в състезания по професията, правим анимации и екскурзоводски беседи.

Постижения: Предизвикахме усмивки на лицата на децата от Център за настаняване от семеен тип в Самоков със забавна и културно – познавателна анимация. С иновативни екскурзоводски беседи за забележителностите на Самоков обирахме овациите, а на националните състезания „Най-добър млад хотелиер“ и „Най-добър млад барман“ не се завърнахме с призови места, но се представихме достойно и се върнахме с чувството на победители и с усмивки на уста.


Ние сме 8 в клас професия "Планински водач" с класен ръководител Димитрина Апостолова и сме ученици от ПГ по туризъм - Самоков обл. Софийска. Участваме в V – та категория – „Най-усмихнати гимназисти“.


Малко сме, но сме изпълнени с енергия, измисляме безброй щуротии, усмихваме се и обичаме планината. Постигаме нашите постижения в училище благодарение на нашите учители, които са търпеливи, усмихнати и отдадени на професията.

Постижения: През изминалата седмица за първи път се докоснахме до красотата на природата, поемайки по каменистата пътека до хижа „Мусала“. Макар и малки вече знаем как се работи с компас и как да се ориентираме по карта. Мечтаем следващата стъпка да бъде покоряването на връх Мусала. Ние знаем, че ни очакват още безброй приключения, чудни мигове и безброй усмихнати и слънчеви дни.

Ние сме 8 б клас професия "Организатор на туристическа агентска дейност" с класен ръководител Георги Лобутов. Участваме в V-та категория – „Най-усмихнати гимназисти“.

Постигаме резултатите си в училище със задружна и упорита работа. Ние сме толерантни и приемаме различните, изслушваме се, отнасяме се с уважение към нашите съученици и учители. Задружни сме и решаваме заедно проблемите си.

Постижения: Благодарение на нашата креативност ние се представихме достойно в състезание „Симулационно пътуване по света“, като показахме красивата Италия с музика, танци, добро настроение и традиционни ястия. Предстоят ни още много хубави моменти свързани с професията, която сме избрали, защото заедно можем повече.


Най-усмихнат клас е моят 8 а клас. Класният ръководител е Даяна Михова. Професионална гимназия по туризъм гр. Самоков. Участваме в V - та категория – "Най- усмихнати гимназисти“ 8-ми до 11-ти клас. В нашата гимназия се провеждат много инициативи свързани с личностното и професионалното развитие. Това ни стимулира и ни помага да бъдем много успешни както в живота, така и в училище. В началото на 8-ми клас сме удовлетворени от достойното си представяне в състезанието „Симулационно пътуване по света", представихме страната Япония, чрез презентиране и приготвени традиционни ястия от кухнята им, начина на обличане на тази далечна и екзотична страна. Можем да постигнем много с екипна работа, трудолюбие и усмивки.


Ние сме 9 б клас с класен ръководител Свилен Докузов и сме ученици в Професионална гимназия по туризъм град Самоков. Участваме в V – та категория – „Най-усмихнати гимназисти“.

Ние сме най-добрите и изпълнителни ученици в нашето училище. Дните ни минават в много смях и различни забавление, но не забравяме, че училището е място за трупане на много знания и умения. Стараем се, изпълняваме поставените задачи и уважаваме нашите учители.

Постижения: Нямаме особени постижения, защото сме в началото на пътя, който трябва да изминем. Няма да забравим интересното ни представяне в състезанието „Симулационно пътуване по света“. Ние представихме Мексико облечени с атрактивни тоалети, вкусни ястия, танци и презентация. Очакваме с нетърпение новите предизвикателства, които да докажат, че сме знаещи, можещи и талантливи.

Всички те казват ДА на усмивката в училище и ще вземат участие в най-големия конкурс за усмивки в страната! Пожелаваме им да бъдат най-усмихнатите и да накарат другите да се усмихнат! Успех във надпреварата и не забравяйте, че народът ни е казал “ Светът е оцелял, защото се е смял“.

110 views
bottom of page