top of page
  • pgtblog

Подарете си усмивки


Днес учениците от Професионална гимназия по туризъм отбелязаха Световния ден на усмивката под мотото „Направи едно добро дело. Помогни на някого да се усмихне.“.


Ученическият съвет изненада учители и ученици със специална презентация, която предизвика смях и много усмивки. Сигурно ще се запитате, защо специална? Ами, много просто: всички снимки показваха усмихнатите лица на възпитаниците на гимназията.


Гимназистите с интерес се запознаха с интересни факти за усмивката. Научиха, че тя може да бъде не само резултат от нашето щастие, но и инструмент, с който да привлечем повече щастие; превръща ни в оптимисти и ни помага да изразим емоциите си. Но това не беше всичко. Въоръжени с усмивки и позитивни послания учениците раздадоха флаери на случайни минувачи. Днес те накараха, хората, минаващи покрай сградата на училището, да се усмихнат, да осмислят деня си и поне за миг да забравят за забързаното си ежедневие.


А какво по-добро от това – да сме здрави и щастливи, защото: „Животът е като огледало, ако му се усмихнеш, ще ти отвърне със същото!“



115 views
bottom of page