top of page
  • pgtblog

С мисъл: да правим всичко в името на доброто


25 март – Благовещение е обявен за Ден на търпението. Всички разбираме необходимостта от разбирателство и търпение, от умението да изслушваме и да уважаваме мнението на другия, защото училището е мястото, където се изграждат основите за бъдещата реализация на всеки един ученик.


В духа на търпение и разбирателство в Професионална гимназия по туризъм се проведоха редица инициативи свързани с Деня на търпението. След първия звънец учителите записаха на бялата дъска 25 март – Ден на търпението, а учениците украсиха написаното. Проведе се беседа на тема: „Колко е важно да сме търпеливи?“. Учениците от клуб „Работилница без граници“ съвместно с учениците от клуб „Дигитални добродетели“ направиха изложба във фоайето на сграда 1 от постери, презентациии, флаери с послания, значки и цветни детелинки и пролетни цветя.


На ученицитебе поставена интерактивна мисловна задача да открият мисли или думи, които те свързват с търпението и да създадат послание към съучениците си.


С изработените детелинки и пролетни цветя бе окичено дървото на търпението в двора на училището. Преди да постави детелина или цвете ученикът се обръщаше към останалите с личен пример за проява на търпение в обществото на учениците в училиещто ни и с призив за толерантност, провокиран от действия на съученици.


Мариана от 8 б клас поздрави съучениците си със създаден от самата нея видео клип по случай Деня на търпението. Нейното послание е: "Заедно с търпение, единство, подкрепа. уважение и разбиране да бъдем търпеливи, но не само за един ден".


Но в днешния ден не беше забравен и българският народен празник Благовец. Коридорите на училището се огласяха от народна музика, а учениците се запознаха с обичаите, вярванията и ритуалите свързани с Благовещение. Кратък видео разказ и послание по повод празника подготвиха и учениците от клуб по интереси “English club”.


Ден търпениетето или благата вест има ли значение? Важно е доброто да възтържествува. А ние…… всички ние днес дано сме се научили на малко повечко търпение, защото именно така ще постигнем повече.


Според народните вярвания всичко, което се прави на този ден е в името на доброто и ще има благополучен край.


Да бъдем толерантни!

Благовещение - Еnglish club

Денят на търпението - Мариана 8 б


72 views
bottom of page